Vreme je za Ski&Wine Winterfest na Kopaoniku

  • Home
  • MEDIA
  • Vreme je za Ski&Wine Winterfest na Kopaoniku

Sve je spremno za početak 6. po redu Ski&Wine Winterfesta koji će se održati od četvrtka, 01. do nedelje 04. marta u hotelu „Grand“ na Kopaoniku. Kao i prethodnih godina, učesnike očekuje topao doček na Salonu vina i gastronomije u četvrtak i petak, a u petak i subotu zanimljive radionice sa degustacijama.

Posetioci će, između ostalog, moći da isprate i stručne panele, na temu tržišnog pozicioniranja domaćih proizvoda, ali i na temu ambalaže i promocije istih. Panel diskusija sa temom „Slatko i slano, domaće il strano“ biće održana u petak od 11h uz učešće eminentnih stručnjaka, koji će ukazati na tržišno pozicioniranje domaćih proizvoda, načine na koji interveniše država, zakone i pravilnike, te značaj strukovnog umrežavannja i promocije.

U popodnevnim satima (od 16,30h) je radionica „Vinski put Fruške gore“, na kojoj će doživljaji iz ovdašnjih vinski podruma biti prenešeni uz prezentaciju i degustaciju.

Subota od 11h donosi panel pod nazivom „Spakovati je lako, da li znaš kako?“, posvećen značaju izgleda ambalaže uz primere dobre prakse. Nešto kasnije je panel „Magija prezentacije hrane“, koja će pokušati da da odgovor na pitanje kako domaći proizvod prezentovati na vrhunski način. Za popodnevne sate (16h) je u pripremi radionica „Jedinstvena vina kojima je potrebnmo vreme“, a iza nje radionica „Uparivanje sireva i vina – kroz degustaciju“.

Veliko finale, uz muzički program, zakazano je za 22h u restoranu „Sokače“.

Sam Salon vina i gastronomije je ove godine prebačen u salu „Kopaonik“ zbog održavanja Ekonomskog biznis foruma, koji tačno naleže na ovu sve posećeniju i cenjeniju vinsko-hedonističku manifestaciju. Pripreme u sali „Pančić“ krenule su pet dana ranije. Zbog manje sale je i broj učesnika ovogodišnjeg Festa nešto manji nego prethodne godine, ali je ponuda raznolika i sigurno će svako onaj ko dođe uživati u ukusima i mirisima koje će ove godine imati priliku da proba, naravno uz odabranu muziku.

Priliku da posete ovogodišnji Winterfest po prvi put će imati i brojni učesnici jubilarnog, 25. po redu Kopaonik biznis foruma, koji će od 4. do 7. marta 2018. godine biti održan pod sloganom “Nakon razvojnih mera štednje” u hotelu „Grand“. Na popularno nazvanom “srpskom Davosu”, koji organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, u partnerstvu s kompanijom Mastercard, očekuje se više od 1.500 učesnika, od toga oko 130 panelista.

Učesnici Winterfest Ski&Wine Kopaonik 2018 – Salon Vina i gastronomije su:
Vinarija Čoka (Čoka), Vinarija Tikveš (Kavadarci), Plantaže (Podgorica), Institut za voćarstvo i vinogradarstvo, Vinarija Vinum, Veselinović&Benišek (Sremski Karlovci), Premier rakije (Novi Sad), Vinarija Brkić (Velika Hoča), Vinarija Antić (Orahovac), Poljoprivredna zadruga (Orahovac), Voćar Kopaonik, PG Radišić (Čurug), Slobodan Martinov (Čurug), Srećna Koza (Veliki Gaj), Mangulica (Kovilj), Vrtlari (Mali Iđoš), But&Co (Laćarak), Farma Horvat (Bački Petrovac), Soya food (Pančevo), Fruškogorski lipov med – Drušvo pčelara „Jovan Živanović“, Pčelarstvo Mrkić, Pčelarstvo Čupić (Novi Sad), Sjenički sir – Ertan Bogučanin (Pešter) Peglana kobasica, Pirotski kačkavalj (Pirot), Mala mesara Pajić (Bački Petrovac), Spelta Jevtić (Bačko Gradište), Gea kuglofi (Sremski Karlovci) i Friški jazački (Jazak).

Izvor: Top Srbija
Tags: