The Story

O FESTIVALU

Dobrodošli naWinterfest

Posle uzbudljivog leta, Interfest se seli na Kopaonik. Zbog snega i zime, pretvara se u Winterfest.

Koncept je isti, samo što Winterfest ima dodatni uticaj na adrenalin koji skače na skijama, bordovima ili sankama. Potrošene kalorije nadoknađuju se na degustacijama ukusnih organskih, domaćih proizvoda.

Ko?

Ekipa Interfesta organizuje zimski festival vina za sve koji vole dobro vino, kulinarske delikatese i uzbudljiv provod uz skijanje.

Šta?

Winterfest je međunarodna enograstronomska manifestacija u kombinaciji sa skijanjem, snoubordovanjem, sankanjem ili grudvanjem. On okuplja vinare, kuvare, ugostitelje i hotelijere, eno i gastro-blogere, F&B menadžere, umetničke duše i sve one koji vole vino i zimu, a posebno njihovu kombinaciju. Winterfest organizuje panele, Salone vina, koncerte, žurke i naravno druženje, na stazama, ali i van njih.

Kad?

Krajem marta i noću i danju. Zaljubljenici u skijanje i vino, poslednji vikend u martu, već xx godina rezervišu za Winterfest – Ski&Wine Festival. Krajem marta se na Kopaoniku najčešće zatvara skijaška sezona i pravi je trenutak da se skijanje iskombinuje sa dobrim vinima. I degustacije i skijanje se dešavaju i danju i noću, pa se spremite da se dobrano odmorite posle ovakvog vikenda.

Gde?

Pa, gde drugde, nego na Kopaoniku. Tačnije, u Grand Hotel & Spa**** na Kopaoniku. Ako tražite mesto za uzbudljivo skijanje, onda nema potrebe ići dalje od Kopaonika. Ne samo da je najveći skijaški centar u Srbiji, nego se uspešno bori za najviše ocene sa prestižnim centrima Evrope. U brojkama to izgleda ovako: 2017 metara nadmorske visine ima najviši, Pančićev vrh; oko 62 km staza i ski puteva za alpsko i nordijsko skijanje; moderni snowboard park sa stazom dužine 450 metara; 25 žičara i ski liftova; 200 sunčanih dana godišnje i u proseku 159 dana prekrivenih snegom, što je skoro pa pola godine.

Zašto?

Zato što su dve ljubavi jače od jedne. Ljubav prema vinu i ljubav prema skijanju našle su svoje mesto na Winterfestu, a kombinacija je toliko dobra da ne odustaju. Zato što je lako naći na jednom mestu one koji misle isto kao i vi. Zato što je bitno zimski turistički potencijal Srbije upotpuniti ne samo dobro opremljenim skijaškim centrima, nego i kvalitetnim vinima i hranom koje bi svi da ponesu i kući.

Kome je namenjen?

Svim poštovaocima dobrih ukusa – vinarima, vinopijama, kuvarima, degustatorima, starima, mladima, skijašima, sankarima, onima kojima uvek manjka adrenalina i onima koji vole da uz kamin uživaju uz čašu omiljenog vina dok napolju veje sneg.