Novi Sad na manifestaciji “Winterfest SKI&WINE Kopaonik”

  • Home
  • MEDIA
  • Novi Sad na manifestaciji “Winterfest SKI&WINE Kopaonik”

Udruženje “Interfest” organizuje  već šestu godinu za redom manifestaciju “Winterfest SKI&WINE Kopaonik 2018 – Salon vina i gastronomije i Konferencija o vinu, gastronomiji i turizmu”, od 1. do 4. marta, u hotelu “Grand” na Kopaoniku.

Milorad Radojević član Gradskog veća za privredu, učestvovao je na stručnom panelu u okviru Konferencije gde se kroz razne prezentacije ukazalo na ulogu i značaj ambalaže u razvoju i prodaji domaćih proizvoda, mere kojima gradovi i opštine utiču na promociju domaćih proizvoda, kao i na to koji su krajnji efekti na primeru dobre prakse.

“Na teritoriji Novog Sada se nalaze tri proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom: fruškogorski med, futoški kupus i od nedavno begečka šargarepa. Trenutno je Novi Sad grad koji ima najviše proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom. Grad svake godine u okviru svog Programa podrške ruralnom razvoju finansira sertifikaciju zaštite geografskog porekla, a sve u cilju bolje vidljivosti ovih proizvoda, njihove bolje tržišne pozicioniranosti i postizanja više cene. U ovom procesu ključna je saradnja koju Grad ima sa udruženjima poljoprivrednih proizvođača i ona će biti intezivirana u narednom periodu”, rekao je Milorad Radojević.

Grad Novi Sad već dugi niz godina pruža podršku proizvođačima vina, promociji vinske kulture, a od 2016. godine kroz Gradsku upravu za privredu podržava i projekat “Ukusi Vojvodine”, koji je ujedno i kampanja za brendiranje Vojvodine kao gastronomske regije, a čiji je cilj jačanje tržišta za domaće proizvođače, podizanje njihove vidljivosti, ali i unapređenje kvaliteta proizvoda.

Izvor: Novosadska TV, preuzeto sa: Brif
Tags: